Ρεβυθάδα σε γάστρα

ΡΕΒΙΘΑΔΑ

 Ρεβυθάδα σε γάστρα

Υλικά:

📍 400 γρ ρεβύθια Λισβορίου
📍 ½ βάζο σάλτσα ντομάτας με βασιλικό και ρίγανη “Μυτιληνία Γη”‘
📍 5 τεμάχια λιαστής ντομάτας “Μυτιληνία Γη”‘
📍 2 κρεμμύδια (μεγάλα)
📍 1 πιπεριά Φλωρίνης ή ½ πράσινη πιπεριά
📍 1 σκελίδα σκόρδο
📍 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
📍 ½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ
📍 1 φλιτζανάκι του καφέ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο “Plomari Gold”
📍 ¼ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
📍 1 φύλλο δάφνης
📍 1 κ.γ. αλάτι
📍 1 πρέζα ζάχαρη (για να καραμελώσουμε τα κρεμμύδια)

ΡΕΒΙΘΑΔΑ ΜΥΤΙΛΗΝΙΑ ΓΗ

Εκτέλεση:

✴️ Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια να μουσκέψουν σε νερό . Το πρωί τα πλένουμε καλά τα στραγγίζουμε κ τα τρίβουμε με το baking αφήνοντας τα για 20 λεπτά.

✴️ Μετά αφού τα πλύνουμε πολύ καλά τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα για περίπου 45 λεπτά ή εάν βιαζόμαστε στην χύτρα για 15 λεπτά μαζί με το φύλλο δάφνης.

✴️ Παράλληλα σε ένα τηγάνι κι αφού κάψει το λάδι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια χονδροκομμένα με το χέρι, τη πιπεριά, το σκόρδο, το κλωναράκι με το δενδρολίβανο και την ζάχαρη ώστε να βοηθήσουμε να καραμελώσουν τα κρεμμύδια μας.

✴️ Μόλις είναι έτοιμα τα κρεμμύδια ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα τεμάχια λιαστής ντομάτας κ αφού τα γυρίσουμε για πολύ λίγο, αφαιρούμε από το τηγάνι το δενδρολίβανο κ το σκόρδο τα οποία δεν μας χρειάζονται πια, και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά, όπως η σάλτσα ντομάτας το αλάτι κ το πιπέρι. Η σάλτσα είναι έτοιμη οπότε βράζουμε μόνο για 2 λεπτά ίσα για να ενσωματωθούν όλα μας τα υλικά.

✴️ Αφού έχουν γίνει κ τα ρεβίθια είμαστε έτοιμοι να παντρέψουμε όλα μας τα υλικά σε μια πήλινη γάστρα (δεν θα στεναχωρηθούμε κιόλας άμα η γάστρα είναι ας πούμε μεταλλική) και ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα στους 190ο.

✴️ Δέκα λεπτά πριν αφαιρούμε το καπάκι κ προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

💋 Καλή σας απόλαυση 💋

➡️ Όλα τα υλικά της συνταγής θα τα βρείτε στο www.bioisland.gr 🛒

[ Πηγή: Η Οικοτεχνία “Μυτιληνιά Γη” ]

Αφήστε μια απάντηση