Παραδοσιακός τραχανάς, αποκλειστικά με δικής τους παραγωγής πρόβειο γάλα, από το τυροκομείο Βασίλας στο Μεσότοπο Λέσβου. Ένα παραδοσιακό ελληνικό προϊόν που παρασκευάζεται με αλεσμένο σιτάρι, ντόπιο πρόβειο γάλα και καλλιέργεια γιαούρτης. Έχει υψηλή θρεπτική αξία, λίγες θερμίδες και χαμηλά λιπαρά ενώ είναι πλούσιος σε υδατάνθρακες και πρωτείνες. Είναι ιδιαίτερα νόστιμος και αρωματικός ενώ τον βρίσκετε σε δύο μορφές:
- τραχανά τριφτό
- τραχανά σε χάχλα η οποία είναι σε σχήμα βαρκούλας και την συναντούμε αποκλειστικά στην Λέσβο.
Δοκιμάστε τον σκέτο ή με γέμιση της αρεσκείας σας, ωμό, ψητό ή σε σούπα.
Ersi (επιβεβαιωμένος ιδιοκτήτης) –
Πολύ νόστιμος.