Καριόκες βρώμης χωρίς ζαχαρή, χωρίς τύψεις και νηστίσιμες
της Γωγώς Σαμίου*
Υλικά:
📍 200 γραμμάρια πίτουρο βρώμης
📍 200 γραμμάρια καρύδια
📍 3 κουταλιές σούπας κακάο άπαχο
📍 100 γραμμάρια σιρόπι Αγαύης
📍 ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό
📍 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας ή βούτυρο καρύδας
📍 1 κουταλάκι του γλυκού, κοφτό, κανέλα
📍 ½ κουταλάκι του γλυκού (και λίγο λιγότερο) γαρύφαλλο
Για την επικάλυψη:
📍 250 γραμμάρια σοκολάτα στέβια Agapitos (Για τη νηστίσιμη εκδοχή σοκολάτα υγείας-μαύρη Agapitos, αλλιώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σοκολάτα γάλακτος Agapitos)
📍 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο καρύδας ή λάδι καρύδας
Εκτέλεση:
✴️ Διαλύουμε τα καρύδια στο multi και τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη με το πίτουρο βρώμης. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σιρόπι Αγαύης, το κακάο, το νερό, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το βούτυρο ή λάδι καρύδας.
✴️ Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει το μείγμα υγρό και να πλάθεται.
✴️ Αν θέλουμε δοκιμάζουμε από το μείγμα για να δούμε αν το θέλουμε πιο γλυκό και σε αυτή την περίπτωση προσθέτουμε λίγο σιρόπι αγαύης ακόμη. Με προσοχή όμως γιατί στο τέλος θα γίνει πιο γλυκό αφού θα πέσει και η σοκολάτα απ’ έξω.
✴️ Φτιάχνουμε μακρόστενα μπαστούνια και τα βάζουμε μέσα σε λαδόκολλα. Φτιάχνουμε μία καραμέλα μακρόστενη και την αφήνουμε στην κατάψυξη ένα ολόκληρο βράδυ μέχρι να παγώσουν.
✴️ Την επόμενη μέρα λιώνουμε το λάδι ή το βούτυρο καρύδας με τη σοκολάτα σε ένα κατσαρολάκι, κόβουμε τις καριοκες σε φέτες με πάχος ενός δάχτυλου και τις βουτάτε μία-μία μέσα στην σοκολάτα στεβια!
✴️ Τοποθετούμε σε λαδόκολλα και αφήνουμε να σφίξει η σοκολάτα στο ψυγείο.
Είναι υπέροχες και λειτουργούν και ως ενεργειακές μπάρες.
💋 Καλή σας απόλαυση 💋
➡️ Όλα τα υλικά της συνταγής θα τα βρείτε στο www.bioisland.gr 🛒
[ Πηγή: Το group “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” της κ. Γωγώς Σαμίου]