Η διατροφική μαγιά είναι ένα προϊόν φυσικής ζύμωσης ενός συγκεκριμένου ζυμομύκητα, του Saccharomyces cerevisiae. Στην αγορά τη συναντάμε σε μορφή νιφάδων. Έχει γεύση μεταξύ τυριού και ξηρού καρπού και μεγάλη διατροφική αξία καθώς αποτελεί εξαιρετική πηγή:
- ✔️ πρωτεϊνών
- ✔️ βιταμινών του συμπλέγματος Β
- ✔️ μετάλλων και ιχνοστοιχείων όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο, ο σίδηρος και το κάλιο
Είναι επίσης πλούσια σε:
- ✔️ ωφέλιμα αμινοξέα
- ✔️ β-γλυκάνες
- ✔️ φυτικές ίνες
Θεωρείται το τυρί των χορτοφάγων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα σε αλμυρές κρέπες, πάνω στα μακαρόνια, μέσα σε σαλάτες, σε σούπες καθώς και σε σάλτσες ή μπεσαμέλ καθώς έχει την ιδιότητα να πήζει τα υγρά μείγματα.
Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.