Η γλουτένη είναι πρωτεΐνες οι οποίες είναι ενωμένες με άμυλο στο ενδοσπέρμιο του σπόρου. Βρίσκεται πιο συχνά στο σιτάρι, το κριθάρι και τη σίκαλη. Αποτελείται ουσιαστικά από δύο διαφορετικής τάξης πρωτείνες: τη γλοιαδίνη η οποία έχει την ιδιότητα να φουσκώνει τις παρασκευές κατά το ψήσιμο, και την γλουτενίνη η οποία δίνει ελαστικότητα στις ζύμες με αποτέλεσμα να έχουμε μια αφράτη παρασκευή. Επίσης χρησιμοποιείται σε πολλά τρόφιμα ως:
- 👉 πυκνωτικό και συνδετικό μέσο
- 👉 ως ενισχυτικό γεύσης
- 👉 σαν συμπλήρωμα πρωτεΐνης
☑️ Θα τις βρείτε σε χύμα μορφή για να επιλέξετε εσείς την ποσότητα που επιθυμείτε στην καλύτερη τιμή!
Μπορείτε να δείτε περισσότερα τρόφιμα αυτής της κατηγορίας στα χυμα προιοντα του καταστήματος.
Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.